Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
01.09.2021 17:59 - ДИЕТА ЗА ОТСЛАБВАНЕ
Автор: spiritell Категория: Лайфстайл   
Прочетен: 1072 Коментари: 0 Гласове:
2

Последна промяна: 01.09.2021 18:00

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
image

За да отслабнете за постоянно, изберете диета за отслабване. Тя се фокусира върху разграждането на подкожните мазнини чрез намаляване на приема на калории с храната. При тази форма на хранене разходът на енергия е от съществено значение, което трябва да ви подсети да извършвате упражнения. Това е единственият начин за постигане на дългосрочна и най-добра трайна загуба на мазнини.

Забравете за наситените мазнини

Диетите, основани на едностранна консумация само на определени храни, са не само неподходящи за човешкото тяло, но дори вредни. Ако те имат някакъв ефект, тогава обикновено само краткосрочни. След като приключите с диетата си и се върнете към старите си хранителни навици, калориите ви се връщат.

Можете да постигнете успех само с диета за отслабване, базирана на нискокалорични храни, която обаче ще снабди тялото ви с достатъчно хранителни вещества и вещества, необходими за функционирането му.

За да намалите съдържанието на мазнини в тялото си, включете в диетата си храни, които съдържат нишесте. Тоест ориз, картофи, тестени изделия от пълнозърнесто брашно и зърнени храни, от които можете да избирате само пълнозърнести варианти. Изключете маслото и намазките, съдържащи мазнини. Изберете пълнозърнест хляб, който не е необходимо да се смазва, и хапете много зеленчуци.

Забравете за сметановите сосове, маслото и тлъстите сирена, те съдържат много наситени мазнини. Посегнете вместо това към зехтин. Яжте много зеленчукови салати. Пригответе си собствени гарнитури от зехтин, лимонов сок или нискомаслено кисело мляко.

Изберете само постно от месото, отделете кожата от домашните птици. Включете в диетата си много риба и бобови растения. Гответе месото, яхнията или скара, забравете за пърженето.

Също така пропуснете всички храни, които съдържат големи количества прости въглехидрати (захар, сладкиши, десерти и др.).

Предимства:

  • Пропускате нездравословни наситени мазнини и храни с високо съдържание на прости въглехидрати,
  • Включвате много зеленчуци,
  • Чрез коригиране на вашата диета можете също да подобрите здравето си (да намалите холестерола в кръвта, да стабилизирате кръвната си захар).

Недостатъци:

  • За най-добър ефект от диетата е необходимо да се увеличат разходите за калории, в идеалния случай чрез упражнения,
  • Трябва да забравите за редица ястия, особено мастни (сметанови сосове) и сладки (десерти, сладкарски изделия) или да приготвите само техните много диетични варианти,
  • Коригирането на диетата за отслабване е дългосрочен въпрос, в противен случай няма смисъл


Тагове:   диета,   диети,


Гласувай:
2



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: spiritell
Категория: Лайфстайл
Прочетен: 9164
Постинги: 2
Коментари: 0
Гласове: 3
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930